domingo, 5 de mayo de 2013

5 de MAIG: DIA INTERNACIONAL DEL RIURE

Avui dia 5 de maig és el Dia Internacional del Riure, a més a més, coincideix en diumenge, el primer diumenge de maig: el DIA DE LA MARE. Dia en que reconeixem la importància d'aquesta persona que es manté en segon pla quasi gairebé a diari però que sense ella, ni sense el pare ;), seríem aquí!



Tornant al dia del Riure. Sabieu que els adults riuen només d'unes 15 a 100 vegades al dia mentre que un nin ho fa de 300 a 400 vegades?! Per què reiem menys en tornar adult? Possiblement perquè els adults tenim moltes preocupacions i oblidam, de vegades, massa fàcilment, somriure per les coses bones que ens proporciona la vida. Amb això no vull dir que els nins i adolescents tenguin els seus problemes però la vida adulta es complica una miqueta més.

Riure i comunicació

El llenguatge oral, el llenguatge escrit i el llenguatge corporal són diferents maneres de l'expressió que té l'ésser humà. Somriure és el moviment de la boca i altres parts del rostre que demostren alegria. El riure és l'expressió d'una emoció originats per una mescla d'elements intel·lectuals i afectius.

Els científics de la Universitat de Califòrnia han descobert que el riure es troba situat a la circumvolució frontal esquerre del cervell, àrea motora on resideix la creativitat i la capacitat per a pensar en el futur i la moral. Així doncs, els humans ens convertim en els únics ésser amb capacitat de riure's.

Sembla ser, però, que la capacitat per riure es va perdent a mesura que es van perfeccionant les habilitats humanes. Els nins utilitzen el riure com una manera de comunicar-se i després es converteix en una conducta emocional. Però no tan sols per això, part de la responsabilitat la té la societat. Imaginau-vos que anau pel carrer i trobau una persona que esta somrient tota sola. Què farieu? Quina seria la vostra reacció? El primer, dirieu "Aquest no toca de peus a terra", després us faríeu enfora per "si de cas".

Us heu fixat que la gent no riu quan va pel carrer? Per què no es pot expressar el fet de benestar o felicitat? El món necessita canviar! Somriure no és dolent.

Per què riure?

El somriure fa que es tripliqui la quantitat d'aire que entra als pulmons al mateix temps que l'esòfag es neteja.
Un somriure que dura 6 segons, mou 17 músculs i fa que retenguis més fàcilment la informació.

Segons els estudis un minut de riure diari equival a 45 MINUTS DE RELAXACIÓ!!! "Riure incrementa l'autoestima y la confiança en persones deprimides, suposa un reforç immunològic, talla els pensaments negatius (sabieu que no es pot riure i pensar a l'hora?  Si no us ho creis feis la prova! :P), elimina la por i ajuda a minimitzar els problemes.

Beneficis del Riure

El riure pot millorar el nostre cos i la nostra ment i també les nostres relacions socials (Alumnes de tercer! Us sona això d'alguna cosa? Tal vegada... definició de salut!!!! ;) ). Com?

El riure provoca damunt el nostre cos:
  1. Disminueix l'estrès i millora la immunitat. Disminueix les hormones que ens fan sentir estressats (cortisol i adrenalina).
  2. Ajuda a afrontar situacions inesperades.
  3. Millora la tensió arterial.
  4. Fas exercici! i ajudes a descongestionar les vies respiratòries.
  5. Ajuda a controlar els nivells de glucosa en sang.
  6. Disminueix la por i la ira. Per tant, el dolor disminueix.
  7. Augmenta les habilitats socials.
  8. Redueix l'agressivitat.
  9. Estimula diferents òrgans (cor, cervell, pulmons...)
  10. Enforteix el sistema immunològic.
A més a més, IMMUNITZA contra la depressió, POTENCIA la creativitat i la imaginació, ACTUA com a analgèsic, EXERCITA uns 400 músculs, AUTOMASSATGE, ens NETEJA i OXIGENA, i, ens aporta FELICITAT!!!

No us he convençut encara que hem de riure més! :)

Idoi! Més raons!



Sabíeu que...

...fa més de 4.000 anys a l'Imperi Xinès existien temples on les persones es reunien per riure amb la finalitat d'equilibrar la salut? Segons la filosofia xinesa del tao, s'aconsella riure 30 vegades al dia per a estar sa i mantenir-se en forma (recordau que només a la cara es mouen 17 músculs! En total uns... 400!!! :O).

... a l'Índia existien temples sagrats on es podia practicar el riure?

... l'existència de llibres hindús on parlen de la meditació amb riure?

... els nins que es troben hospitalitzats milloren en les seves malalties si els visiten els pallasos i els fan riure?

... a la Biblia, al llibre de proverbis de l'antic testament menciona que "un cor alegre és com una bona medicina però que un esperit deprimit seca els ossos"?

... el filòsof greg, Aristòtil afirmava que un ni n no era persona fins que reia?

... el primer metge que utilitzà el riure com a teràpia (coneguda com a risoteràpia) fou Rabelais en el segle XVI?


Què ens pot ajudar a riure?

Aconseguir o mantenir un esperit alegre de vegades no resulta fàcil, però no és impossible. Requereix esforç i, de vegades, aprenentatge; per tot això hi ha milers de maneres per trobar l'alegria. La més comuna i estesa al món es la de contar acudits. Qui no ha sentit algun acudit sobre en Jaimito o els de Lepe?

Acudits d'en Jaimito:

"La madre de Jaimito, dice: vamos a la peluquería
- no, es que no tengo ganas -dice Jaimito.
- Pero Jaimito ¿por qué tienes miedo de ir a la peluquería?
- Porqué hay una crema que te quita diez años, y yo sólo tengo siete."

"A ver niños, si yo digo "Estoy buscando marido", ¿En qué tiempo estoy hablando?
Jaimito levanta la mano y dice: Tiempo perdido, maestra."
 Acudits de Lepe:

- "¿Por qué los de Lepe se suben a la torre más alta y tiran bolígrafos al vacio?
- Para hacer 'aeroBic'"

- "¿Por qué los léperos se tiran por la ventana cuando ven caer un rayo?
- Para salir en la foto."



Més actuals, els d'humor gràfic:





FELIÇ DIA DEL RIURE!!!

NO DEIXEU DE SOMRIURE! :)



No hay comentarios:

Publicar un comentario